Дієтичне харчування в санаторіях обов’язково використовується паралельно з загальним меню. Санаторій “Борисфен” спільно з докторами і кухарями впровадив в своє меню деякі лікувальні столи. Відпочиваючі, які проходять лікування в нашому санаторії повинні отримувати повноцінну їжу і, з огляду на їх захворювання всі страви мають допомагати організму набиратися сил для одужання. Одне з основних відмінностей санаторного лікування – організація лікувального харчування в санаторіях лежить на плечах нашого персоналу. У домашніх або лікарняних умовах пацієнти часто отримують медикаментозне лікування, але не приділяють належної уваги своєму харчуванню.
Дієтичне харчування в санаторії
Дієтичне харчування в санаторії направлено на відновлення обміну речовин і поліпшення функцій органів людини. Часто через певні проблеми зі здоров’ям відпочиваючі змушені дотримуватися обмеження в їжі і плануючи поїздку в санаторій не впевнені в повноцінному харчуванні і можливості вибору дозволених продуктів. У санаторії “Борисфен” харчування організовано за принципом шведської лінії роздачі. Щодня в меню звичайні і дієтичні страви: супи, гарніри, риба, м’ясо, овочі свіжі і термічно оброблені, сезонні фрукти, салати, компоти, десерти. Одні і ті ж продукти проходять різну термічну обробку і, виходячи з умов дієти, відпочиваючі вибирають між дозволеними стравами.
Лікувальні столи
- при супутніх захворюваннях шлунка, підшлункової залози
- при захворюваннях печінки і жовчного міхура
- при діабеті
- при захворюваннях серцево-судинної системи харчування
- при гіпертонічній хворобі і т.д.
Наші гості, які приїжджають в санаторій пройти лікувальні процедури, обов’язково проходять консультацію з доктором. На консультації обмовляється історія хвороби і, відповідно, даються рекомендації до харчування і список продуктів, які дозволені. Санаторії з дієтичним харчуванням допомагають кожному пацієнтові побачити результати від лікування, налагодити роботу травної системи і виробити правильні харчові звички під час відпочинку.