Дієтичне харчування в санаторіях обов’язково використовується паралельно з загальним меню.  Санаторій “Борисфен” спільно з докторами і кухарями впровадив в своє меню деякі лікувальні столи.  Відпочиваючі, які проходять лікування в нашому санаторії повинні отримувати повноцінну їжу і, з огляду на їх захворювання всі страви мають допомагати організму набиратися сил для одужання.  Одне з основних відмінностей санаторного лікування – організація лікувального харчування в санаторіях лежить на плечах нашого персоналу. У домашніх або лікарняних умовах пацієнти часто отримують медикаментозне лікування, але не приділяють належної уваги своєму харчуванню.

Дієтичне харчування в санаторії

Дієтичне харчування в санаторії направлено на відновлення обміну речовин і поліпшення функцій органів людини.  Часто через певні проблеми зі здоров’ям відпочиваючі змушені дотримуватися обмеження в їжі і плануючи поїздку в санаторій не впевнені в повноцінному харчуванні і можливості вибору дозволених продуктів.  У санаторії “Борисфен” харчування організовано за принципом шведської лінії роздачі. Щодня в меню звичайні і дієтичні страви: супи, гарніри, риба, м’ясо, овочі свіжі і термічно оброблені, сезонні фрукти, салати, компоти, десерти.  Одні і ті ж продукти проходять різну термічну обробку і, виходячи з умов дієти, відпочиваючі вибирають між дозволеними стравами.

Лікувальні столи

  • при супутніх захворюваннях шлунка, підшлункової залози
  • при захворюваннях печінки і жовчного міхура
  • при діабеті
  • при захворюваннях серцево-судинної системи харчування
  • при гіпертонічній хворобі і т.д.

Наші гості, які приїжджають в санаторій пройти лікувальні процедури, обов’язково проходять консультацію з доктором.  На консультації обмовляється історія хвороби і, відповідно, даються рекомендації до харчування і список продуктів, які дозволені.  Санаторії з дієтичним харчуванням допомагають кожному пацієнтові побачити результати від лікування, налагодити роботу травної системи і виробити правильні харчові звички під час відпочинку.